Close button

У Болівії знайдено нові види тварин

У Болівії знайдено нові види тварин

Вчені з 20 болівійських і міжнародних інститутів провели масштабну експедицію в долину Зонго, розташовану на висоті близько 3000 метрів (10 000 футів) над рівнем моря в східних межах гірського хребта Кордильєра - Реаль. Там знаходиться важкодоступний лісовий масив, повідомляє Science Alert, повідомляє Мир24.

«Ця область стала безпечним притулком для амфібій, рептилій, метеликів і рослин, які не були знайдені більше ніде на Землі», - розповів учасник групи біолог Тронд Ларсен.

Цікаво, що всього в 50 кілометрах від незайманої долини знаходиться густонаселений місто Ла-Пас. Під час польової роботи вчені описали в цілому більше 1200 видів, 770 з яких ніколи раніше не зустрічалися в цій частині світу.

Двадцять видів виявилися абсолютно новими для науки. Серед них: жаба-ліліпут (Noblella sp. Nov.), Чия довжина складає всього 10 міліметрів, отруйна гримуча змія Bothrops monsignifer і болівійська змія Eutrachelophis sp. nov., пофарбована в кольори національного прапора (червоний, жовтий, зелений).

Крім того, команда визначила чотири нових види метеликів, чотири нових види орхідей і тип бамбука, який не описаний в наукових працях, але активно використовується місцевим населенням для виготовлення музичних інструментів. Крім того, вчені зустріли жабу Oreobates zongoensis, яку до того бачили в природі всього один раз і вважали вимерлої, і метелика-сатира Euptychoides fida, зниклу майже сто років тому.

На додаток до видів тварин, команда виявила майже 750 видів рослин, по крайней мере 13 з яких належали до нових видів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics