Close button

Збиті на зльоті: радянські літаки, які не пішли в серію

Збиті на зльоті: радянські літаки, які не пішли в серію

Зараз в це складно повірити, але до початку 1990-х років в СРСР були розроблені відразу кілька цивільних літаків, які і в наші дні виглядають цілком конкурентоспроможними. Однак постперебудовний лихоліття поставило на них хрест, так і не давши піднятися в небо, повідомляє Попмеханика.

Особливо несправедливо доля обійшлася з конструкторським бюро «Туполєв». З усіх пізньорадянської і постперестроечних проектів до серійного випуску дожив тільки вузькофюзеляжний среднемагістральнік Ту-204/214. Його тираж виявився катастрофічно малим: всупереч грандіозним планам по заміні Ту-154 було виготовлено менше сотні нових літаків. Майже всі вони експлуатуються як пасажирські лайнери.

Ще більше не пощастило Ту-334, який позиціонувався «наступником» Як-40 і Ту-134. Літак повинен був випускатися в Казані, в 2005 році було підписано відповідне розпорядження уряду РФ, але так вже вийшло, що Ту-334 програв боротьбу (або був призначений тим, хто програв) майбутнього «Суперджет-100». На сьогоднішній день виготовлено всього два досвідчених екземпляри 334-х.

Ту-334

Ту-334

Ту-334 був дуже непоганим: по фюзеляжу він був уніфікований з Ту-204, що при масовому випуску позитивно позначилося б на собівартості, двигуни були розташовані в задній частині, але найголовніше - він не був «іномаркою» як «Суперджет-100» , а був власною розробкою «Туполєва». Саме тому він, на відміну від Superjet, міг продаватися, наприклад, в Іран. Та й заднє розташування двигунів дозволяло використовувати Ту-334 в будь-яких аеропортах, на відміну від того ж «Суперджет» з його низько розташованими двигунами.

Не пощастило зародженим в епоху змін проектам Ту-324 і його подовженою модифікації Ту-414. Незважаючи на підтримку уряду Татарстану і закупівлю казанським авіазаводом сучасного обладнання, Ту-324/414 так і залишилися лише на папері. Літаки могли завоювати місце на авіаційному ринку і мали непогані експортні потенціали.

Іл-114

Іл-114

Трохи більше пощастило змінника Ан-24 - Іл-114. Літак був розроблений в 1980-х роках, вперше піднявся в повітря в 1990-м і міг стати серйозним конкурентом «іномарок» SAAB 2000 і ATR-72. Однак його спіткала та ж доля, що і багато інших пострадянські літаки. На Ташкентському заводі було випущено всього 18 «Ілів», і ні про яку повноцінну заміну Ан-24 з таким мізерним тиражем говорити не доводилося.

Після припинення виробництва літака в узбецькій столиці Іл-114 планувалося випускати в Росії, але навіть за найоптимістичнішими прогнозами, в рік буде проводитися менше 15 машин. Не варто також забувати, що його розробка почалася в 1986 році, тобто Іл-114 при всьому бажанні складно назвати сучасним літаком. Багато типів повітряних суден в тридцятирічному віці відправляються на пенсію, втім, історія знає і зворотні приклади. Але як би там не було, з моменту розпаду СРСР серійне виробництво Іл-114 так і не було налагоджено.

Якщо Іл-114 критикували за застарілу конструкцію, то розробка «ОКБ Сухого» - надзвуковий бізнес-джет С-21 в вісімдесяті роки був еталоном технічного прогресу. Цей чудовий в усіх відношеннях літак і в наші дні виглядає прибульцем з майбутнього, який міг «застовпити» свою нішу на ринку. Але в серію він так і не пішов, навіть не дивлячись на фінансування з боку США. Надзвукові бізнес-джети виходять на світовий ринок лише зараз, а С-21 міг полетіти ще чверть століття тому і довгі роки залишатися монополістом в своєму сегменті.

«ОКБ Сухого»

З-21 взагалі багато чого зміг би, якби не лихі дев'яності, які поставили хрест і на цю непересічну проект. «ОКБ Сухого» мало прекрасний шанс реалізувати в машині свої багатющі напрацювання зі створення бойових літаків і стати не тільки виробником найкращих в світі винищувачів, а й «нішевого» надзвукового бізнес-джета. Причому такого, якого у конкурентів немає до сих пір.

Вельми непроста доля очікувала і близькомагістральний пасажирський лайнер Як-242, розроблений на початку 1990-х років. З одного боку, літаку не пощастило, і він народився в епоху змін: фактично проект був заморожений, здавалося, що Як-242 назавжди залишиться одним з багатьох ненароджених літаків.

З іншого боку, в 2000-і було прийнято рішення створити модель МС-21. Після довгих років забуття напрацювання по Як-242 виявилися затребуваними, що, втім, не дозволило йому виконати головну місію - замінити Ту-134 і Ту-154 в кінці 1990-х. Хоча в порівнянні з іншими радянськими і пострадянськими проектами Як-242 пощастило - він все ж таки дістався до стадії серійного виробництва, нехай і під ім'ям МС-21, нехай не в своєму первісному вигляді.

Новини

Популярні теми форуму

analytics