Close button

ЄС виділить 500 млн євро на COVID-вакцини для бідних країн

ЄС виділить 500 млн євро на COVID-вакцини для бідних країн

Вакцини будуть закуповувати й доставляти ЮНІСЕФ та Панамериканська організація охорони здоров'я від імені COVAX, повідомляє Корреспондент.

Євросоюз виділить 500 млн євро для глобальної ініціативи COVAX, метою якої є надання вакцин від коронавірусу COVID-19 для країн з низьким і середнім рівнем доходу. Про це йдеться в заяві на сайті Єврокомісії, оприлюдненому у вівторок, 15 грудня.

Так, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) сьогодні погодив фінансування в розмірі 400 млн євро для підтримки участі країн з низьким і середнім рівнем доходу в програмі COVAX Advance Market Commitment (COVAX AMC).

Це швидко схвалене фінансування, гарантоване Європейським фондом сталого розвитку (EFSD), разом з грантовою підтримкою COVAX AMC в розмірі 100 млн євро, наданої Єврокомісією, забезпечить доступ до вакцин від COVID-19 в 92 країнах.

"Разом з країнами - членами ЄС Team Europe на цей момент виділила COVAX понад 850 млн євро і є найбільшим донором COVAX в Євросоюзі. Спільна підтримка Єврокомісії та ЄІБ в розмірі 500 млн євро дозволить COVAX в найкоротші терміни зробити 1 млрд доз вакцин доступними для людей в країнах з низьким і середнім рівнем доходів", - заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен.

Угоди між ЄС та країнами-партнерами в Африці, Азії, Карибському та Тихоокеанському регіонах, а також між країнами східного і південного партнерства вже існують в рамках Європейського фонду сталого розвитку.

Як відомо, глобальну програму COVAX очолює Всесвітня організація охорони здоров'я. Її мета - доставити до кінця наступного року 2 млрд доз як мінімум 20% найбільш нужденним людям в будь-якій точці світу.

Напередодні повідомлялося, що ЄС планує передати бідним країнам 5% від 1,3 млрд доз вакцини, які Євросоюз отримає від шести фармкомпаній, які створили препарати проти коронавируса.

Новини

Популярні теми форуму

analytics