Close button

"Ведмідь з'їсть зайця", — Кривонос про переговори Зеленського й Путіна

"Ведмідь з'їсть зайця", — Кривонос про переговори Зеленського й Путіна

На думку заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Сергія Кривоноса, керівництву країни необхідно усвідомлювати, що військовий потенціал Російської Федерації вище, ніж український, а президент РФ Володимир Путін ніколи "не піде на поступки" в конфлікті з Києвом, повідомляє Страна.ua.

Про це генерал ВСУ заявив в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

Так, на питання, чи є відчуття, що президент України Володимир Зеленський хоче закінчити війну на Донбасі, Кривонос відповів, що "можливо, такі амбіції є".

"Інформаційно так подається. Закінчити війну є бажання. Наскільки вони хочуть це зробити - це інше питання. І питання, якою ціною. У чому тут проблема? У сприйнятті себе як президента. Але я б поміняв точку зору. Сприймай себе не як президента, а як Верховного головнокомандувача. І сприймай того, з ким ти хочеш домовитися, не як президента, а як Верховного головнокомандувача", — вважає заступник секретаря РНБО.

Кривонос додав, що Путін, як верховний головнокомандувач російських збройних сил, "ніколи не піде на поступки, тому що він відчуває себе сильним, і це падіння його престижу в очах власного народу".

"Тому треба будувати політику не з позиції - "давайте домовимося", а "давайте домовимося, тому що ми сильні й можемо вам протидіяти". А зараз ми не такі сильні. З позиції сили заєць не може вмовити ведмедя. Ведмідь все одно з'їсть - зайця, і борсука, і бобра. Тому що він сильний. Ми слабкіші, ніж той ведмідь. Тому нам треба мати спис, яким ми можемо або заколоти цього ведмедя, або тримати його на відстані", - сказав генерал.

Раніше Кривонос заявляв про намір повернути Крим до складу України, залишивши Росію "без штанів" за допомогою санкцій.

Новини

Популярні теми форуму

analytics