Close button

Boeing виявив нові дефекти 787 Dreamliner

Boeing виявив нові дефекти 787 Dreamliner

Відзначається, що ще на початку грудня Boeing оголосив про затримки з проведенням інспекцій і з поставками нових літаків Dreamliner без вказівки причин, повідомляє ЦТС.

Американський авіабудівний концерн Boeing Co. розширив перевірки нових літаків 787 Dreamliner після виявлення ще одного виробничого дефекту, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на представників галузі та уряду.

За даними видання, інженери Boeing і американські регулятори в сфері повітряної безпеки сходяться на думці, що виявлена проблема не є безпосередньої загрози безпеці польотів. Однак, за словами одного зі співрозмовників WSJ, це, ймовірно, змусить Федеральне управління цивільної авіації США (Federal Aviation Administration, FAA) посилити перевірки в сфері контролю якості, які були розпочаті раніше в цьому році в зв'язку з іншими дефектами.

Через необхідність більш ретельної перевірки, яка зачіпає весь фюзеляж літаків, а не тільки окремі фрагменти хвостової частини, проведення інспекцій займає більше часу, ніж передбачалося раніше, кажуть співрозмовники газети. Це також пояснює, чому Boeing не зміг поставити клієнтам жодного літака Dreamliner в листопаді.

За винятком травня 2020 року, коли заводи авіаконцерну були тимчасово закриті через пандемію COVID-19, ця модель поставлялася безперебійно з 2013 року, свідчить аналіз даних про постачання.

Як відзначає WSJ, дефект, про який йде мова, полягає в нерівномірно гладкій поверхні вуглецево-композитного фюзеляжу лайнерів 787. Спочатку нерівності виявлялися інженерами Boeing в хвостовій частині літака, але в ході проводилися за останній рік перевірок їх почали знаходити і в інших частинах фюзеляжу.

За словами представника Boeing, подібні нерівності можуть привести до виникнення крихітних зазорів між секціями фюзеляжу, що спричинить за собою передчасне старіння конструкції і зажадає великого ремонту.

Новини

Популярні теми форуму

analytics