Close button

Глобальні венчурні інвестиції пішли в ріст

Глобальні венчурні інвестиції пішли в ріст

У ІІІ кварталі 2020 року об`єм глобальних венчурних інвестицій склав більше $ 73,2 млрд, включаючи рекордний щоквартальний показник в Європі - $ 12,1 млрд по 1024 угод у порівнянні з $ 11,5 млрд за 1513 угод у II кварталі 2020 го, повідомляє KPMG Private Enterprise за підсумками щоквартального звіту, повідомляє UBR.

І це незважаючи на хвилювання, пов'язані з Covid-19, геополітичну напруженість, президентські вибори в США і потенційно складний Brexit - вихід Великобританії з ЄС.

По регіонах ситуація виглядає наступним чином:

  • венчурні інвестиції в Північній і Південній Америці залишалися відносно стабільними поквартально - було інвестовано $ 40 млрд за 2477 угод. На частку США припадає $ 37,8 млрд цих інвестицій та 2285 угод.
  • в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні інвестиції склали $ 21,1 млрд за 1285 угод в III кварталі в порівнянні з $ 17,2 млрд за 1207 угод у II кварталі.
  • глобальні корпоративні венчурні інвестиції залишалися стабільними протягом ІІІ кварталу, склавши $ 33,6 млрд за 1148 угод.

"Після декількох уповільнених кварталів ринок IPO (перший публічний продаж акцій приватної компанії, - ред.) В III кварталі 2020 го стрімко набрав обертів для компаній, що фінансуються за участю венчурного капіталу, і ряду великих компаній-єдинорогів, які здійснили успішні виходи", - зазначив співзасновник KPMG Private Enterprise Emerging Giants Network Конор Мур.

За його словами, з огляду на недавні подачі заявок декількома іншими компаніями-єдинорога (компанія-стартап, що отримала ринкову оцінку вартості в розмірі понад $ 1 млрд) разом з різким зростанням кількості угод зі спеціалізованими компаніями для цілей поглинань, останній квартал 2020 року, здається, продовжує зберігати рекордні темпи зростання.

Новини

Популярні теми форуму

analytics