Close button

Росія загрожує стабільності Середземномор'я - Помпео

Росія загрожує стабільності Середземномор'я - Помпео

Росія загрожує стабільності в регіоні Середземного моря, використовуючи методи дезінформації і підігріваючи розбіжності між країнами, повідомляє Корреспондент.

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Майка Помпео, поширеній у вівторок, 15 грудня.

"Росія продовжує загрожувати стабільності Середземномор'я, використовуючи різні методи для поширення дезінформації, підриву національного суверенітету і сіючи хаос, конфлікти і розкол в державах по всьому регіону", - наголошується в ньому.

Серед загроз стабільності в Середземномор'ї, що виходять з боку Росії, Помпео назвав підтримку уряду Башара Асада в Сирії.

"Його війна проти власного народу посилила регіональну нестабільність, призвела до затяжної гуманітарної кризи і до переміщення половини населення", - йдеться в заяві.

Помпео також заявив, що РФ продовжує порушувати збройне ембарго щодо Лівії.

"У Лівії Росія підтримала наступ (прихильників Халіфи Хафтара, - ред.) на лівійську столицю Тріполі, вбиваючи мирних жителів і підриваючи зусилля ООН принести в країну мир. Крім того, Росія продовжує порушувати збройне ембарго ООН", - йдеться в заяві держсекретаря США.

За словами Помпео, заможні росіяни, більшість з яких мають зв'язки з Кремлем, відмили мільярди доларів через Кіпр і Мальту, що призвело до проблем на внутрішніх ринках і до поширення корупції в згаданих країнах.

Держсекретар додав, що в Греції Москва намагається своїми діями, зокрема, втручатися у внутрішні релігійні питання.

"Цей список можна продовжувати. Всі ці дії наочно показують, що якщо хтось грає в політичні ігри і намагається зупинити прогрес у регіональних конфліктах, - це Росія, яка діє тільки для просування власних інтересів на шкоду всьому регіону", - повідомив Помпео.

Новини

Популярні теми форуму

analytics