Close button

Відкрилася найбільша в Європі вертикальна ферма

Відкрилася найбільша в Європі вертикальна ферма

Тайванська компанія Yes Health Group, володар довгого списку проектів вертикального фермерства, в партнерстві з Nordic Harvest, датським стартапом, який вже побудував найбільшу вертикальну ферму в Китаї, запустили новий проект в Данії, повідомляє Корреспондент.

Про це пише ZME Science.

"Ми пропонуємо більш стійкий спосіб виробництва їжі цілий рік, на місці, не шкодячи природі, - сказав засновник Nordic Harvest Андерс Ріман. - Ми повертаємо виробництво їжі назад в міста, де тепер можна вирощувати зелень на набагато меншої площі, оптимізувавши простір у висоту ".

Датське споруда являє собою зал площею 7000 кв. метрів з 14 ярусами алюмінієвих ящиків, що йдуть під стелю. Все автоматизовано - за рослинами доглядають роботи - а щоб уникнути порушення умов виробництва зал більшу частину часу герметично закритий.

sp2tnuadle_big.jpg

"Рослинам на такій фермі не потрібні штучні добрива, пестициди або інші токсичні речовини", - говорять автори проекту.

Вся енергія, необхідна для штучного освітлення грядок - а це 20 000 світлодіодних ламп, розроблених YesHealth - буде надходити від численних данських вітрогенераторів. Зеленої енергії в Данії багато - за 2019 рік вітрова енергія забезпечила 47% потреб країни.

pgzwqfrrof_big.jpg

За даними Світового банку, близько 37% світового суходолу використовується зараз для потреб сільського господарства, однак чверть цих земель вже прийшла в непридатність через ерозію, кліматичних проблем або інших антропогенних факторів. Вертикальні ферми, які з'являються по всьому світу, здатні виробляти сотні тонн зелені в рік, займаючи набагато менше площі, ніж звичайні грядки в оранжереях.

Новини

Популярні теми форуму

analytics