Close button

Mercedes отримав конкурента на майбутнє в Формулі-1

Mercedes отримав конкурента на майбутнє в Формулі-1

У наступному сезоні конкуренцію німецькому автогігантові готовий скласти Red Bull Racing, повідомляє Вести.

Чемпіонат світу з автогонок у "королівському" класі машин Формула-1 завершився перемогою гонщика з Нідерландів Макса Ферстаппена, що був обнадійливим вже було занудьгували любителів автоперегонів. Гегемонія німецького гіганта-автоконцерну вже багатьом набридла, а тут з'являється реальна перспектива конкуренції Mercedes з боку інших виробників.

Третій в підсумковому списку

Ферстаппен виграв Гран-прі Абу-Дабі на трасі Яс-Маріна в Об'єднаних Арабських Еміратах і завершив рік на третьому місці в підсумковому турнірному заліку пілотів. Більш того, він зумів нав'язати боротьбу другому пілотові Mercedes фіну Валттері Боттас, що вже само по собі є цінним. Раніше у пілотів німецької команди було беззастережну перевагу над суперниками, а Кубок конструкторів - підсумковий залік серед команд - Mercedes виграє протягом сім останніх років, починаючи з чемпіонату-2014.

Якщо Ферстаппен в нинішньому чемпіонаті набрав підсумкові 214 очок, то у Боттас 223 бали - лише на 9 більше, ніж у опонента. І тільки Льюїс Хемілтон як і раніше невразливий - на рахунку британця в цьому сезоні 347 очок.

Саме цю трійцю можна назвати "небожителями" чемпіонату Формули-1. Адже у будь-якого з їхніх конкурентів не більше 125 очок, що лише підкреслює високий клас цих пілотів.

Тотальна перевага

До речі, партнер Ферстаппена по Red Bull Racing британський пілот Олександр Елбон в сезоні-2020 набрав лише 105 очок, зайнявши лише сьоме місце в загальному заліку. І це теж дуже велика проблема для австрійської команди з точки зору перспектив в боротьбі за Кубок конструкторів. Відсутність сильного другого пілота, який може стабільно приносити очки своїй команді, істотно знижує потенціал команди в боротьбі за другий за значимістю - після титулу чемпіона серед пілотів - формулічної трофей.

Завдяки першому-другому місцях Хемілтона і Боттас в сезоні-2020 питання про конкуренцію в боротьбі за Кубок конструкторів і так не стояло на порядку денному. А відверто слабкий виступ Елбон лише посилило положення "другий сили" в нинішньому чемпіонаті. Якщо Mercedes набрав 573 очки, то у Red Bull Racing - 320, а у колись всесильного McLaren - 202. Інші ж команди, при наявності двох пілотів, і двох сотень балів набрати не змогли.

Обриси нового сезону

Після завершення сезону-2020 Red Bull залишається однією з двох команд Формули-1, чий склад на 2021 рік ще не оголошений. За команду точно поїде Макс Ферстаппен, а ось на друге місце претендують Алекс Елбон і Серхіо Перес.

Втім, як повідомляє джерело всередині команди, вже на цьому тижні австрійці оголосять про підписання контракту з Пересом на 2021 рік. Елбон при цьому залишиться в Red Bull в статусі тестового і резервного пілота. Його результати в сезоні-2020 зіграли відверто негативну роль у визначенні подальшої долі пілота.

За контракт з Пересом виступали глава команди Крістіан Хорнер і її радник Хельмут Марко. Разом їм вдалося умовити власника Red Bull Дітріха Матешица, який хотів зберегти в складі Елбон.

При цьому, якщо Елбон, як ми вже відзначали, завершив сезон-2020 на сьомому місці в чемпіонаті, набравши 105 очок, то Перес, який виступав на значно менш потужному боліді Racing Point, став четвертим за 125 балах.

Новини

Популярні теми форуму

analytics