Close button

Ціни на інтернет можуть вирости

Ціни на інтернет можуть вирости

Зауваження президента до нового законопроекту №3014 "Про електронні комунікації" можуть зруйнувати телеком-галузь України і загрожують демократичним свободам в країні, повідомляє UBR.

Про це заявив власник компанії-провайдера NetAssist Максим Тульев. Він зазначив, що в документі з'явилися два пункти - про дозвіл на стеження без рішення суду і зобов'язання для операторів встановити стежить апаратуру за свій рахунок.

За його словами, для переважної більшості з 6 тис. телеком-операторів і інтернет-провайдерів таке нововведення виявиться непідйомним. Адже, за неофіційними оцінками, вартість подібного обладнання для перехоплення інформації коливається в межах $ 100 млн.

Причому "залізяки" для кожної спецслужби будуть не одні і ті ж, підкреслив Максим Тульева, а різні - для Служби безпеки, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань, для розвідки і податківців.

Для більшості дрібних і навіть середніх операторів такий підхід призведе до неминучого банкрутства, переконаний глава NetAssist. Великі учасники ринку отримають можливість скупити задешево активи, а потім "задеруть" ціни на послуги "раз в десять".

Правоохоронці неодноразово робили спроби пролобіювати право на стеження без санкції суду і установку устаткування для інтернет-стеження за рахунок учасників ринку. Подібні ініціативи завжди зустрічали різкий опір індустрії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics