Close button

Huawei випустила заміну Android

Huawei випустила заміну Android

HarmonyOS 2.0 буде працювати на чому завгодно - від смартфонів до холодильників, повідомляє iXBT.com.

Компанія Huawei сьогодні випустила свою заміну Android - операційну систему HarmonyOS 2.0, яку офіційні особи компанії називають «повнофункціональної розподіленої операційною системою для епохи" Інтернету всього "». І це не випадково: ОС може використовуватися на всіх пристроях - від смартфонів і планшетів до автомобільних інформаційно-розважальних систем і холодильників.

Сьогодні Huawei не тільки випустила HarmonyOS 2.0 для смартфонів, але і надала повний набір засобів розробника для неї. У них входить, напевно, абсолютно всі, що може знадобитися при написанні коду: від власне середовища розробки DevEco Studio 2.0 в версіях для Windows і Mac, до різних симуляторів мобільних пристроїв, більш ніж 40 прикладів коду і навіть служби зв'язку з технічними експертами самої Huawei . Всі додатки та документація вже доступні для завантаження на офіційному сайті .

harmony1_large.JPG

У Huawei вважають, що вже в наступному році HarmonyOS набуде широкого поширення - вона буде використовуватися більш ніж в 100 мільйонах пристроїв понад 40 різних брендів. Що стосується поточного моменту і мобільних пристроїв, то ОС у вигляді бета-версії доступна для смартфонів Huawei P40, P40 Pro, Mate 30 і Mate 30 Pro (каталожні номери ANA-AN00, ELS-AN00, TAS-AL00, TAS- AN00, LIO -AL00, LIO-AN00), а також для планшета MatePad Pro (MRX-AL19, MRX-W09, MRX-AN19).

Реєстрація учасників відкритого бета-тестуванні HarmonyOS 2.0 на цих пристроях відкрилася сьогодні і триватиме до кінця січня. Це означає, що фінальна версія для вищеназваних планшета і смартфонів вийде не раніше весни. Але Huawei P50, дебютує в березні-квітні, вже цілком може стати першим смартфоном компанії з попередньо встановленою HarmonyOS 2.0.

Новини

Популярні теми форуму

analytics