Close button

Відомий месенджер звинуватили в піратстві

Відомий месенджер звинуватили в піратстві

Фахівці стверджують, що платформа не дотримується авторських прав, повідомляє Комментарии.

Єврокомісія назвала відомий месенджер Telegram однієї з програм, що поширюють піратський контент. Про це йдеться у відповідному документі на сайті комісії.

Головною проблемою Telegram фахівці назвали відсутність контролю за контентом, що публікується в публічних каналах. В Єврокомісії стверджують, що на платформі не дотримуються норми авторського права.

"Користувачі поширюють повідомлення несанкціонованого утримання для завантаження або потокової передачі, включаючи музику, книги, новини, публікації, фільми і телевізійні програми для просування неліцензійних послуг IPTV", - наголошується в документі.

Також на платформу скаржаться через те, що її користувачі вільно діляться посиланнями на інші веб-ресурси, які також займаються розповсюдженням піратського контенту. Окремо згадуються навіть ринки з продажу контрафакту і товарів фармацевтичної групи.

Разом з Telegram в список "піратських" програм потрапили заборонена в Україні російська соціальна мережа VK.com (Vkontakte), ресурси для вільного перегляду фільмів і серіалів Rezka.ag і Seasonvar.ru, а також веб-сайт Rutracker.org, де доступно скачування різних програм. Під наглядом Єврокомісії виявився і ряд інших платформ, зареєстрованих в Росії, Данії, Алжирі та інших країнах.

Варто відзначити, що ніяких санкцій до компаній, які потрапили в "воч-лист" Єврокомісії, застосовувати не будуть. Вважається, що це - якесь попередження, після якого адміністрація ресурсів повинна вжити відповідних заходів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics