Close button

Про мовні порушення запропонували писати в скасованих книгах скарг

Про мовні порушення запропонували писати в скасованих книгах скарг

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що громадяни, чиї права на обслуговування українською мовою будуть порушуватися, можуть повідомляти про це в "книгах скарг". При цьому омбудсмен не врахував, що подібний вид зворотного зв'язку був остаточно скасований Мінекономіки в жовтні, повідомляє Страна.ua.

Заява Кременя опублікована на урядовому порталі у вівторок, 15 грудня.

Так, омбудсмен нагадав, що з 16 січня 2021 року вся сфера обслуговування повинна повністю перейти на українську мову, а використання інших мов допускається після прохання споживача.

"У разі порушення права на отримання інформації та послуг українською мовою споживачеві доцільно... зафіксувати порушення в книзі скарг. Кожен громадянин також може скласти скаргу на ім'я Уповноваженого з захисту державної мови", - написав Кремінь.

Кремінь закликав українців писати про порушення мовного закону в книгах скарг. Їх скасували два місяці тому. Скріншот Відомо, що 6 березня 2019 року Кабінет міністрів України за ініціативою Мінекономрозвитку скасував норму обов'язкового ведення книги відгуків і пропозицій. А 2 жовтня набув чинності відповідний міністерський наказ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics