Close button

В Україні змінили порядок реєстрації транспортних засобів

В Україні змінили порядок реєстрації транспортних засобів

За останній рік законодавство України зазнало серйозних змін. Торкнулися нововведення багатьох сфер, в тому числі і автомобільної. Чергове постанову було прийнято Кабінетом міністрів 16 грудня 2020 року, повідомляє Автоцентр.

Документ передбачає введення низки змін до порядку державної реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку транспортних засобів. Раніше це можна було зробити тільки безпосередньо в сервісних центрах МВС. То тепер у автовласників з'явилася можливість подати заяву для отримання номерних знаків через Електронний кабінет водія або Єдиного державного портал адмінпослуг. Там же можна прикріпити і необхідні документи.

Також, згідно з постановою, з моменту вступу в силу нових правил, заборонено відчуження у власників транспортних засобів, які внесені до Державного реєстру боржників.

Ще одним пунктом значиться те, що тепер у осіб, які отримали автомобіль в спадок, є можливість відчуження на підставі свідоцтва про право на спадщину, без безпосередньої перереєстрації.

Крім того, постанова спрощує процедури огляду транспортних засобів під час державної реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку. Тобто тепер всі маніпуляції з реєстрацією та перереєстрацією авто можна буде зробити в рази швидше, без зайвих зволікань і очікування в чергах.

Новини

Популярні теми форуму

analytics