Close button

Експерти ВООЗ перевірять українські в'язниці

Експерти ВООЗ перевірять українські в'язниці

Експерти Європейського бюро ВООЗ оцінять, наскільки українські установи пенітенціарної системи здатні протистояти спалахам хвороб, зокрема, і коронавируса, повідомляє УНИАН.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко за результатами зустрічі з лікарем, експертом Європейського офісу ВООЗ щодо профілактики неінфекційних захворювань і боротьби з ними Ганною Кариною Феррейра-Боргес, передає прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

За словами Ляшка, така перевірка вже була в Фінляндії, Великобританії та Португалії. На черзі Україна, і як він зауважив, це дуже позитивна новина.

"ВООЗ має значний досвід в розробці та впровадженні програм по вдосконаленню медичної допомоги людям, які знаходяться в установах пенітенціарної системи. Повний шлях подібної оцінки вже пройшли Фінляндія, Великобританія і Португалія. Україна - на черзі. І це дуже позитивна новина", - сказав Віктор Ляшко.

Головний санітарний лікар відзначив, що в Україні вже діє платформа для взаємодії між Міністерством охорони здоров'я, Мін'юстом, Нацслужби охорони здоров'я та іншими партнерами по координації цивільної та пенітенціарної медицини.

У свою чергу, експерт Європейського бюро ВООЗ відзначила, що існують різні моделі управління медичними системами в "закритих" умовах, але всі вони повинні базуватися на принципах пріоритетності права кожної людини на захист життя і здоров'я.

Новини

Популярні теми форуму

analytics