Close button

Конфлікт Facebook і Apple знову загострився

Конфлікт Facebook і Apple знову загострився

Facebook звинуватив Apple у використанні своїх можливостей для «нанесення шкоди розробникам і споживачам», оскільки Apple вітає нові законодавчі ініціативи ЄС, які накладають на технологічні компанії ряд обмежень, повідомляє PaySpace Magazine.

Нормативно-правові документи, відомі як Закон про цифрові ринки (DMA) і Закон про цифрові послуги (DSA) призначені для посилення державного контролю над технологічними гігантами. DMA покликаний контролювати платформи в цифровому секторі, в той час як DSA призначений для боротьби з незаконним і шкідливим контентом, вимагаючи від платформ негайно його видаляти. Комісія ЄС заявила, що відтепер має право накладати штраф в розмірі до 10% сумарного річного прибутку компанії-порушника.

«Ми сподіваємося, що DMA також обмежить і Apple», - сказав представник Facebook в заяві, опублікованій CNBC. - «Apple контролює всю екосистему, від пристрою до додатків, і фактично використовує свої можливості на шкоду розробникам і споживачам, а також великим платформам, таким як Facebook».

Apple і Facebook ворогують з тих пір, як Apple запустила на своїй платформі інструмент конфіденційності, який дозволяє користувачеві блокувати відстеження рекламодавцем своєї активності. Коли ця функція була анонсована, Facebook, основний прибуток якого - продаж реклами, поскаржився на значну шкоду для розробників від цієї опції. На що Apple парирувала наступним аргументом: «Якщо агресивне відстеження поведінки користувача є основою вашої бізнес-моделі, це означає, що ви виступаєте проти прозорості і вільного вибору з боку клієнта».

Новини

Популярні теми форуму

analytics