Close button

Жінка вперше стане командиром авіаносця

Жінка вперше стане командиром авіаносця

Жінка-капітан Емі Бауерншмідт з 2022 року командувати атомним авіаносцем США USS Abraham Lincoln. В її розпорядження потрапить понад п'ять тисяч матросів і офіцерів. За 26 років вона дослужилася від рядового до капітана корабля-гіганта, повідомляє МК.

Але починала свою кар'єру Емі НЕ матросом, а пілотом палубного вертольота. У 1994-му вона закінчила престижну Академію Військово-морських сил США. Після була зарахована в морській авіакорпус. Саме в 1994-му в США дозволили служити жінкам на флоті і в авіації. Вона каже, саме цей закон змінив усе її життя, визначив чітку мету.

Через два роки вона дослужилася до командира вертольота. Вона літала в протичовновому загоні Anti-submarine Squadron Light в Сан-Дієго. Це свого роду спецназ проти підводних човнів. До 2016 вона налітала від Аляски до Південно-Західної Азії більше 3 тисяч годин на морських вертольотах на борту різних авіаносців. Вона брала участь в морських операціях в Перській затоці на есмінці USS John Young. Після стала командиром морської ударної вертолітної групи.

З 2016-му Емі Бауерншмідт змінила вертоліт на капітанську рубку - на атомному авіаносці USS Abraham Lincoln вона стала першим в історії старшим помічником командира корабля. Тепер її призначили командиром авіаносця. Правда, почне виконувати свої обов'язки вона в 2022 році.

Новини

Популярні теми форуму

analytics