Close button

Торгова війна між Китаєм і Австралією посилилася

Торгова війна між Китаєм і Австралією посилилася

Австралія подала скаргу до Світової організації торгівлі (СОТ) на дії Китаю, який ввів мита на ячмінь і ряд інших товарів. Про це заявив австралійський міністр з торгівлі, інвестицій та туризму Саймон Бірмінгем. Торгова війна між країнами посилилася, повідомляє Лента.ру.

Бірмінгем зазначив, що розгляд до СОТ може зайняти роки, але уряд був змушений звернутися до такого інструменту вирішення спорів. Китай почав конфлікт з Австралією в жовтні, після того, як остання закликала до міжнародного розслідування походження коронавірусу. У листопаді Пекін вирішив припинити закупівлю у Австралії як мінімум семи товарних категорій.

Також Китай підвищив мита на австралійські вина. Бірмінгем назвав це нищівним ударом, а також «несправедливою, необгрунтованою і невиправданою» заходом.

Крім того, Пекін фактично заборонив поставки австралійського вугілля. Цією ситуацією захотіли скористатися російські компанії, які очікують збільшення імпорту в КНР в десятки разів протягом декількох років. Вугілля є другим за величиною експортним продуктом Австралії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics