Close button

МАУ вперше полетіла в найбільший аеропорт Лондона

МАУ вперше полетіла в найбільший аеропорт Лондона

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" 17 грудня виконала перший регулярний рейс в аеропорту Хітроу, який є найбільшим в Лондоні, повідомляє ЦТС.

Перевізник буде літати сюди три рази в тиждень - по четвергах, суботах і неділях, пише ЦТС з посиланням на avianews.com.

Рейс PS 117 буде вилітати з Києва о 09:50 і прилітати в Лондон об 11:25. Зворотній рейс PS 118 запланований з Лондона на 12:20 з прибуттям до Києва о 17:40. Час у дорозі становитиме близько 3,5 годин.

Одночасно з цим МАУ продовжить польоти в інший аеропорт Лондона - Гетвік - з частотою три рази в тиждень.

У Хітроу авіаперевізник обслуговується в новому королівському терміналі 2, який відкрили в 2014 році.

У 2006 році МАУ хотіла відкрити три щотижневих рейсу в Хітроу, однак не змогла цього зробити, оскільки аеропорт відмовив у виділенні слотів.

Через обмежених ресурсів аеродрому і великої популярності Хітроу серед авіакомпаній слоти, що дозволяють виконувати польоти, стали продаватися в якості товару вартістю в мільйони доларів.

У деяких випадках авіакомпанії купували конкурентів з метою отримання прав на слоти в Хітроу. Так сталося в 2012 році, коли Lufthansa продала BMI компанії International Airlines Group, в яку входить British Airways. В результаті діяльність BMI була припинена, проте British Airways отримала можливість відкрити додаткові рейси за рахунок нових слотів в своєму базовому аеропорту.

Зараз, коли обсяг авіаперевезень значно впав через кризу, пов'язаного з COVID-19, в аеропорту Хітроу з'явилися вільні невикористовувані слоти, які і зайняла МАУ. Однак на даний момент авіакомпанія отримала право літати в цей аеропорт Лондона тільки до кінця зимового розкладу, яке припинить дію в березні 2021 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics