Close button

Медик розповіла, як відрізнити грип від COVID-19

Медик розповіла, як відрізнити грип від COVID-19

Симптоми COVID-19 і грипу схожі, але у грипу короткий інкубаційний період: людина, яка заразилася вранці, до вечора розуміє, що він захворів, повідомляє УНИАН.

Про це сказала завідуюча відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л. В. Громашевського доктор медичних наук професор Алла Мироненко.

"Симптоми двох інфекцій схожі. Однак у грипу короткий інкубаційний період: людина, яка заразилася вранці, до вечора розуміє, що вона захворіла. Також для грипу характерно стрімкий розвиток хвороби по наростаючій. А при зараженні коронавірусом течія часто млява: температура сьогодні є, а завтра нормальна, потім знову підвищена. Пневмонія може бути чи ні. Можливо приєднання бактеріального ускладнення або поява діареї, за допомогою якої організм намагається позбутися від токсинів. через інтоксикації дуже страждає печінка, адже нестача кисню ускладнює обмінні процеси, підвищує вироблення токсинів ", - пояснила медик.

За її словами, те, як людина перехворіє COVID-19, залежить від віку, реакції імунітету на кількість вірусу, що потрапив в організм, наявності хронічної патології.

Новини

Популярні теми форуму

analytics