Close button

Рінат Ахметов - "кращий друг українських президентів"

Рінат Ахметов - "кращий друг українських президентів"

Відомий український бізнесмен і олігарх Рінат Ахметов замикає трійку лідерів рейтингу Топ-100 найвпливовіших в Україні людей і явищ за версією медіахолдингу "Вести", повідомляє Вести.

Всього рік тому "кращий друг українських президентів» не був "олігархом №1" і акуратно балансував між Віктором Медведчуком і союзом "Богдан - Коломойський". Тоді здавалося, що по імперії бізнесмена (тарифна формула "Роттердам +", що генерувала прибуток для ТЕС компанії ДТЕК) було завдано непоправного удару. До того ж Верховна Рада дозволила імпортувати електроенергію з Білорусі.

Зараз стало очевидним, що всього за 365 днів Ахметов знайшов спосіб, як реанімувати своє дітище. На чолі українського уряду став його колишній топ-менеджер Денис Шмигаль, а Міністерство енергетики очолила близька до нього Ольга Буславец. В результаті відомство прийняло ряд корисних для Ахметова рішень: відключило атомні енергоблоки, що виробляють дешеву електроенергію, щоб завантажити вугільні блоки Ахметова (дорожче в три рази).

Наочний приклад: школи і дитячі садочки зобов'язані платити тариф на доставку електроенергії, а підприємства Ахметова - ні. Сьогодні "Кращий друг українських президентів" (неформальне прізвисько) допомагає Зеленському боротися з Ігорем Коломойським.

Новини

Популярні теми форуму

analytics