Close button

Споживчі настрої українців покращилися

Споживчі настрої українців покращилися

Індекс споживчих настроїв в Україні в листопаді 2020 року склав 65,7 п., Що на 3,3 п. Вище, ніж у жовтні. Причиною зростання могло стати пожвавлення ділової активності в жовтні і ослаблення девальваційних очікувань, повідомляє Finance.ua.

Про це свідчать дані щомісячного дослідження компанії Info Sapiens.

Індекс поточного становища склав 62,0, що на 7,1 п. Вище за показник минулого місяця. Індекс економічних очікувань в листопаді не зазнав істотних змін і становить 68,2.

У листопаді показник індексу очікуваної динаміки безробіття стабільний і становить 147,6. Індекс інфляційних очікувань не змінився і становить - 187,4. Очікування українців щодо курсу гривні протягом найближчих 3 місяців покращилися: індекс девальваційних очікувань зменшився на 5,8 п. І становить 154,8.

"У листопаді 2020 р споживчі настрої трохи поліпшилися. Можливі причини такого поліпшення - це зростання зайнятості та ділової активності в жовтні, ослаблення девальваційних очікувань. Найбільший приріст показав індекс доцільності робити великі покупки, який повернувся на рівень липня-вересня після падіння в жовтні ", - коментують аналітики Info Sapiens.

e72906b8913c3c7f156c27789fefd6ff.pngГрафік: Info Sapiens

До речі, якщо вас цікавить швидкий позик до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Новини

Популярні теми форуму

analytics