Close button

Лікарі описали смерть від коронавірусу

Лікарі описали смерть від коронавірусу

Американські вчені повідомили про наявність двох стадій протікання важкої форми COVID-19. Відповідне дослідження лікарів, яке описує смерть пацієнтів, опубліковано в науковому журналі Nature Communications, повідомляє Лента.ру.

Щоб проаналізувати вплив коронавірусу на організм, фахівці Массачусетської лікарні загального профілю (Massachusetts General Hospital) вивчили описані матеріали розтину 24 пацієнтів, які померли від COVID-19. В результаті детального ознайомлення з даними медиків вдалося візуалізувати розташування вірусу SARS-CoV-2 в зразках легенів хворих коронавірусів.

На основі отриманих даних вчені з'ясували, що існують дві стадії важкої форми коронавірусу. Рання фаза визначається високим вмістом вірусу в легенях, в результаті чого організм стимулює експресію генів, необхідних для запуску імунної реакції. На пізній стадії слідів вірусу практично немає, проте вірогідність смертельного результату залишається вкрай високою. Це пов'язано з високим ступенем пошкодження легенів.

За словами медиків, перебіг важкої форми COVID-19 у різних людей може проходити по-різному. «Реакція організму на вірус може бути унікальною навіть у різних частинах одного й того ж легкого», - зазначив автор дослідження доктор Девід Т. Тінг (David T. Ting). Також фахівці з'ясували, що використання противірусних препаратів - наприклад, ремдесівіра - може бути ефективним тільки на ранній стадії захворювання.

Новини

Популярні теми форуму

analytics