Close button

Біля узбережжя Нігерії захоплено судно з українцями

Біля узбережжя Нігерії захоплено судно з українцями

Міністерство закордонних справ України заявляє, що біля узбережжя Нігерії пірати захопили судно Stevia з шістьма українськими громадянами на борту, повідомляє УНИАН.

Про це в коментарі УНІАН повідомив прес-секретар МЗС України Олег Ніколенко.

«В результаті піратського нападу на судно біля узбережжя Нігерії 16 грудня в полон було захоплено 8 членів екіпажу, в тому числі 6 громадян України», - зазначив спікер.

За його словами, посольство України в Нігерії та Албанії (оскільки судновласником є албанська компанія), вживають відповідних заходів реагування. Зараз справа знаходиться на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС України та причетних українських посольств.

У той же час, як повідомив портал для моряків Seafarers Journal, на атакованому в водах Гвінейської затоки судні Stevia знаходилися 15 членів екіпажу. Озброєні пірати взяли в заручники 8 членів екіпажу і зникли в невідомому напрямку. До редакції морського порталу написала дочка одного із захоплених моряків. За її інформацією, на судні батько працює старшим помічником капітана і він точно в числі заручників. Вона уточнила, що з 8 заручників - 6 українців (капітан, старший помічник, 2-й помічник капітана, старший механік, електромеханік і вайпер). На судні залишилося 7 членів екіпажу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics