Close button

Зеленський має намір домогтися безвізу зі США

Зеленський має намір домогтися безвізу зі США

Президент Володимир Зеленський хотів би домогтися безвізового режиму зі США, повідомляє Корреспондент.

Про це в суботу, 19 грудня, він заявив в інтерв'ю американському виданню The New York Times.

За словами глави України, спочатку безвіз можна було б надати для українського бізнесу, який співпрацює з американськими компаніями.

"Щоб наші люди могли спокійно їздити - хоча б ті, які прекрасно працюють в Україні, Сполучених Штатах і мають спільні підприємства, спільні бізнеси. Почати хоча б з цього", - зазначив президент.

Також Зеленський вважає, що було б добре "побудувати Голлівуд в Україні", а також "щоб в Україні з'явився Діснейленд".

"Я вважаю, що це круто. В Європі є дуже непогані кіномайданчики - в Празі, в Угорщині. Україна, повірте мені, багата, щоб тут була така площадка. Я думаю, тут місце для інвестицій, рекламні та інші зйомки - теж гарний напрямок", - поділився він.

Оцінюючи співпрацю США й України, Зеленський висловив надію, що обраний президент США Джо Байден зможе обрати нового спецпредставника з питань України в США. За його словами, це має бути людина, яка розуміє українську ментальність.

Він висловив жаль, що Україна втратила спецпредставника з питань України в США Курта Волкера.

"Я вважаю, що позиція втрачена, але такий спецпредставник або такий орган повинен бути. Дуже важливо вибрати таку людину, яка буде здійснювати потрібні кроки, який розуміє українську ментальність. Важливо не помилитися в цьому кадровому питанні", - вважає Зеленський.

За його словами, президент Байден має максимальні шанси для цього, тому що він багато працював з Україною і розуміє менталітет українців.

Новини

Популярні теми форуму

analytics