Close button

Трамп подав новий позов до Верховного суду через вибори

Трамп подав новий позов до Верховного суду через вибори

Кампанія Дональда Трампа заявила про новий позов до Верховного суду США з наміром оскаржити результати виборів в Пенсільванії, повідомляє Европейская правда.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Associated Press.

У позові від суду вимагають відкинути результати голосування і дозволити Генеральній асамблеї штату вибрати вибірників самостійно.

При тому, що справа і так має мало шансів на успіх, оскільки мова йде про необґрунтовані заяви про фальсифікації, це ніяк не вплине на результати виборів. Навіть без голосів Пенсільванії у Байдена - достатній відрив від Трампа, щоб забезпечити собі впевнену перемогу.

У кампанії Трампа просять суд швидко розглянути справу, щоб рішення було вже до засідання Конгресу 6 січня, на якому відбудеться офіційний підрахунок голосів, відданих Колегією вибірників.

У той же час за графіком суд не планує зустрічатися раніше 8 січня - тобто на два дні пізніше.

Байден був визнаний переможцем в Пенсільванії і отримав її 20 голосів вибірників після тижнів підрахунку голосів і ряду позовів Трампа, які той програв.

Це вже як мінімум четвертий позов кампанії Трампа про результати в Пенсільванії.

Нагадаємо, 14 грудня Колегія вибірників своїм голосуванням затвердила перемогу Джо Байдена на виборах президента США.

За кілька днів до цього Верховний суд США відхилив позов прокурора Техасу, підтримуваний президентом Дональдом Трампом, який хотів скасування результатів голосування в чотирьох штатах. Перед цим суди відхилили ряд інших позовів кампанії Трампа.

Новини

Популярні теми форуму

analytics