Close button

Білорусь створила єдину базу протестуючих

Білорусь створила єдину базу протестуючих

У Білорусі МВС самопроголошеного президента Олександра Лукашенка створило єдину базу учасників акцій протесту проти узурпації влади місцевим диктатором. Про це заявив голова управління охорони правопорядку і профілактики міліції громадської безпеки ГУВС Мінського міськвиконкому Олександр Купченя, повідомляє InfoResist.

За його словами, рішення про створення такої бази по всій країні було прийнято відразу після президентських виборів, коли почалися масові і регулярні виходи на вулиці противників влади.Тепер, зазначає силовик, ця база «дозволяє враховувати інформацію про цих осіб, які були затримані або ідентифіковані при проведенні несанкціонованих масових заходів і в подальшому використовувати цю інформацію для роботи ».

Він уточнив, що таким чином після участі в акції затримати можна жителя будь-якого міста, який приїхав в будь-яке місто, в будь-якому кінці країни дізнатися про участь того чи іншого громадянина в політичних заходах. За повторну участь передбачається і більше покарання.

У свою чергу перший заступник голови МВС Юрій Назаренко зазначив, що «в технічному плані ми вже здійснили величезний поштовх, можна сказати ривок, який дозволяє цих громадян встановлювати і надалі здійснювати всі заходи по правовим нормам покарання згідно адміністративного кодексу». 18 грудня на сайті правової інформації РБ було опубліковано угоду про можливість спільних дій між білоруськими і російськими силовиками.

Новини

Популярні теми форуму

analytics