Close button

Goldman Sachs засумнівався в здатності біткоіну замінити золото

Goldman Sachs засумнівався в здатності біткоіну замінити золото

Золото продовжить залишатися затребуваним товаром серед інвесторів і навряд серйозно поступиться позиції біткоіну, незважаючи на його зростаючу популярність. Таку думку висловили аналітики банку Goldman Sachs. Про це пише Bloomberg, повідомляє Минфин.

Що кажуть банкіри

Банк відзначає, що хоча спостерігається тенденція заміни в портфелях деяких інвесторів золота на біткоін, в глобальному масштабі дорогоцінний метал збереже свій статус захисного активу.

«Ми не бачимо в зростаючої популярності біткоіну реальну загрозу статусу золота», - наводить Bloomberg цитату з повідомлення Goldman Sachs. На думку банку, великі інституціональні інвестори схильні уникати криптовалюти в силу їх непрозорості, а спекуляції рядових інвесторів роблять біткоін «надмірно ризикованим активом» для таких гравців.

Передісторія

Раніше про те, що біткоін згодом може зайняти місце золота, говорив інвестиційний директор по інструментах фіксованої дохідності компанії BlackRock Рік Рідер.

«Я думаю, що це стійкий механізм, який в значній мірі може зайняти місце золота, тому що є набагато більш функціональним, ніж передача золотих злитків», - аргументував Рідер в інтерв'ю CNBC.

Що на ринку

На цьому тижні вартість біткоіну вперше в історії піднялася вище $ 23 тис. Вартість тройської унції на біржі Comex з початку року зросла на 24%.

На максимумах навесні 2020 року котирування золота піднімалися вище $ 2000 за унцію.

Новини

Популярні теми форуму

analytics