Close button

ВАЗ-2106 і Москвич-412 лоб в лоб: хто міцніше

ВАЗ-2106 і Москвич-412 лоб в лоб: хто міцніше

На каналі ddKaba з'явилося цікаве відео. У ньому блогер вирішив перевірити, який з двох автомобілів - ВАЗ-2106 або Москвич-412 - виявиться більш живучим при лобовому зіткненні, повідомляє Автоцентр.

Стан обох автомобілів задовільний, приблизно однакове. Перший, ВАЗ-2106, укомплектований 1,3-літровим мотором потужністю 70 л.с. Другий - Москвич-412. Його в рух приводить 1,5-літровий 75-сильний мотор. За таких обставин та з тим, і з іншим є свої нюанси.

Наприклад, у ВАЗ-2106 коробка передач прикручена до підлоги. При ударі вона може піти або вгору, або вниз, що призводить до деформації кузова, і він складається навпіл. У Москвича міцніше залізо, а значить, він повинен бути надійніше, але чи так це насправді?

В ході експерименту автомобілі розвели по різні боки гаража і приступили до найцікавішого. Зіткнення було видовищним, а результат того, що сталося насправді було складно передбачити. Як виявилося, обидва автомобілі показали себе не кращим чином. І якщо в ВАЗ-2106 у водія і пасажирів ще був би шанс вижити, то ось у тих, хто перебував в Москвичі - немає.

Зовні ВАЗ-2106 виглядав набагато гірше, але тільки до того моменту, поки блогер не заглянув в салон Москвича. Від удару мотор вилетів в салон, а рульове колесо вигнуло так, що у водія не залишилося б жодного шансу на виживання.

Кузов Жигулів буквально склався навпіл, але передня частина постраждала не так сильно, що дозволило блогеру віддати перемогу ВАЗу. Завдяки порівняно уцілілому «передку» у водія все ж залишився невеликий шанс на життя.

Новини

Популярні теми форуму

analytics