Close button

Україна веде переговори з Польщею для отримання вакцини

Україна веде переговори з Польщею для отримання вакцини

Україна веде переговори з Польщею, яка зможе бути посередником в отриманні вакцини від коронавірусу від Європейського Союзу, повідомляє Европейская правда.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив глава представництва України в ЄС Микола Точицький під час онлайн-брифінгу з Брюсселя.

"ЄС розробляє механізм надання або продажу третім країнам вакцини, що передбачено кожною з шести угод Єврокомісії з виробниками. У нас, як країни, в пріоритеті виділення вакцини як мінімум в першу чергу для лікарів і літніх людей. Цей механізм може бути готовим до середини січня", - сказав Точицький.

Посол пояснив, що треті країни будуть отримувати вакцину через одну з країн-членів ЄС. "Ми припускаємо, що це може бути Польща, і такі консультації ведуться з польськими колегами", - сказав він.

За словами Точицького, Україна повинна буде забезпечити умови для зберігання вакцини, в тому числі сховища зі наднизьких температур, як це необхідно, наприклад, для вакцини Pfizer / Biontech.

Нагадаємо, в Великобританії за перший тиждень вакцинації від коронавируса щеплення препаратом Pfizer / BioNTech отримали 137 897 осіб.

Євросоюз планує затвердити цю вакцину 21 грудня, а кампанія вакцинації почнеться одночасно в країнах-членах 27 грудня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics