Close button

Росія відправила до Африки військових

Росія відправила до Африки військових

Росія і Руанда відправили в Центральноафриканську Республіки кілька сотень військовослужбовців і важке озброєння після передбачуваного державного перевороту напередодні президентських і парламентських виборів. Про це заявив офіційний представник уряду ЦАР Анж Максим Казагуі, повідомляє Новое Время.

«Росія направила кілька сотень солдатів і важке озброєння» в рамках двосторонньої угоди про співпрацю, заявив він. Напруженість в ЦАР зросла після того, як кандидатура колишнього президента Франсуа Бозізе на президентських виборах була відхилена верховним судом країни. Загальнонаціональні вибори повинні відбутися на цьому тижні.

Минулого тижня влада ЦАР звинуватили Франсуа Бозізе в спробі державного перевороту. За даними уряду, повстанські сили, лояльні Бозізе, висунулися в бік столиці Бангі. Повстанські угруповання захопили кілька міст недалеко від столиці ЦАР, вступивши в зіткнення з урядовими військами. 18 грудня в ЦАР був направлений миротворчий контингент ООН.

ЦАР - одна з найбідніших і найбільш нестабільних країн Африки, незважаючи на те, що багата такими ресурсами, як алмази і уран. За оцінками ООН, половина населення залежить від гуманітарної допомоги, а до однієї п'ятої її жителів стали вимушеними переселенцями.

Франсуа Бозізе, християнин, прийшов до влади після перевороту в 2003 році і був переобраний на другий термін, хоча багато хто вважав вибори сфальсифікованими. У 2013 році він був повалений повстанською коаліцією Селек, в яку входить мусульманська меншина.

Новини

Популярні теми форуму

analytics