Close button

Опублікована зарплата Вітренко в Нафтогазі

Опублікована зарплата Вітренко в Нафтогазі

Колишній виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко подав декларацію в якості кандидата на посаду заступника міністра енергетики, свідчать дані реєстру НАПКА в понеділок, 21 грудня, повідомляє Корреспондент.

Минулого тижня Верховна Рада намагалася призначити Вітренко міністром енергетики, але для цього не вистачило голосів. При цьому в Слузі народу заявили, що в січні планують повторно проголосувати за його призначення.

Згідно з декларацією, в 2019 році Вітренко заробив за основним місцем роботи в Нафтогазі (4,4 млн в місяць) 53,25 млн грн і ще 2,23 млн грн як глава наглядової ради Укрнафти.

Йому також належить компанія AYA Securities (Київ) вартістю 7,117 млн гривень.

Крім того, він володіє квартирою площею 124 кв. м вартістю 1,18 млн гривень і квартирою площею 69,8 кв. м (вартість не зазначена).

При цьому його дружина, Ірина Шафранова-Вітренко, володіє квартирою площею 58,5 кв. вартістю 131,57 тис. гривень і квартирою площею 99,4 кв. м (вартість не зазначена).

Також Вітренко вказав в декларації два автомобіля, які належать його дружині: Volkswagen моделі Golf Plus, 2008 року випуску, і Land Rover моделі Range Rover Evoque, 2014 року випуску.

Нагадаємо, Вітренко з 2002 року працював на різних посадах в Нафтогазі. В кінці 2018 року він отримав близько 6 млн доларів премії за Стокгольмський арбітраж проти Газпрому.

Виплата другої частині бонусів була зупинена після критики президента Володимира Зеленського. Після цього Вітренко звернувся до суду з вимогою виплатити йому 4 млн доларів. Минулого тижня стало відомо, що гроші йому вирішили виплатити. Він отримає держоблігації.

Новини

Популярні теми форуму

analytics