Close button

Для Формули-1 створили екологічно чисте паливо

Для Формули-1 створили екологічно чисте паливо

Чемпіонат світу збирається домогтися нульового рівня викидів вуглецю до 2030 року, повідомляє Попмеханика.

Організатори чемпіонату світу з автогонок у класі Формула-1 оголосили про початок випробувань екологічно чистого палива, яке повністю зроблено з біологічно розкладаються відходів. Перші зразки нового бензину вже передані Mercedes-Benz, Ferrari, Renault і Honda для тестування на двигунах цих марок.

«Ми маємо намір допомагати планеті і знижувати кількість вуглецевих викидів в Формулі-1 за рахунок нових технологій. Паливо, створене цілком з біологічно розкладаються відходів, дозволить домогтися поставлених цілей до 2030 року зробити чемпіонат світу екологічно-нейтральним видом спорту. Розроблений спільними зусиллями Міжнародної автомобільної федерації і провідних енергетичних компаній домогтися того, щоб в Формулі-1 з'явилося максимально ефективне паливо з мінімальним впливом на екологію »- заявив президент Міжнародної автомобільної федерації Жан Тодт.

Перехід Формули-1 на біопаливо очікується в 2025-2026 році після того, як в чемпіонаті світу повинні вступити нові технічні вимоги до силових установок. З 2021 року паливо для болідів вже може включати в себе до 10% нового біопалива.

Нагадаємо, на початку осені організатори чемпіонату з перегонів електромобілів ABB FIA Formula E оголосили про офіційне визнання серії першим в світі видом спорту, які мають нульовий «вуглецевий слід». Заяву про це зробили під час відкриття Тижня клімату в Нью-Йорку.

Для того, щоб знизити негативний вплив на навколишнє середовище, в ABB FIA Formula E оптимізують логістику переміщення учасників серії по світу, відмовляються від одноразового пластику в своїй роботі і збільшують термін служби літій-іонних акумуляторів. В рамках компенсації неминучих викидів в ряді країн світу Formula E підтримує різні екологічні проекти.

Новини

Популярні теми форуму

analytics