Close button

Синові Гладковського оголосили підозру через хабарі

Синові Гладковського оголосили підозру через хабарі

У справі "Укроборонпрому" оголосили підозру Ігорю Гладковському - синові колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) Олега Гладковського. Його підозрюють в отриманні хабарів за забезпечення компанії "Оптімумспецдеталь" контрактами з "Укроборонпромом", повідомляє РБК-Украина.

Про це повідомило джерело в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

"Повідомлено про підозру Гладковському-молодшому у справі "Укроборонпрому", - повідомило джерело.

На сайті Національного антикорупційного бюро (НАБУ) говориться, що підозрюваний з рядом осіб у 2015-2017 роках реалізували схему з постачання товарів невідомого походження підприємствам "Укроборонпрому" з використанням ТОВ "Оптімумспецдеталь" та інших компаній.

За даними слідства, фігурант забезпечував "Оптімумспецдеталі" преференції при укладанні договорів і розрахунків з підприємствами "Укроборонпрому" і отримував за це 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку.

"Таким чином тільки за одним договором підозрюваний отримав 950 тисяч гривень неправомірної вигоди. Однак, на думку слідства, це не єдиний випадок протиправної діяльності - інші факти поки досліджують", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, влітку суд визнав недостовірними розслідування Bihus.Info про розкрадання в оборонній сфері, яке розкрило передбачувану причетність Ігоря Гладковського до схем в "Укроборонпрому".

Відзначимо, корупційний скандал в концерні весною 2019 року став одним з найгучніших подій президентської кампанії. Журналісти стверджували, що учасники схеми з великою націнкою перепродували "Укроборонпрому" контрабандні запчастини для військової техніки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics