Close button

Печінка тріски: корисні властивості

Печінка тріски: корисні властивості

Печінка тріски - відомий консервований продукт, який часто можна побачити на святковому столі. Цей морський делікатес не тільки смачний, але ще і дуже корисний, повідомляє Комментарии.

Гастроентеролог Микита Харлов розповів, що ж у ньому особливого, чим корисна печінка тріски для організму (фото з відкритих джерел) Фахівець підкреслив, що печінка тріски містить багато вітамінів, омега-3 ненасичена жирними кислотами, а також заліза, кальцію, йоду та інших цінних для організму елементів. Разом вони зміцнюють захисні сили імунітету, підтримують роботу серця і судин, а також сприятливо впливають на нервову систему.

Микита Харлов розповів, що в складі цього морського делікатесу практично немає цукру, тому його вживання не викликає різких стрибків глюкози, а значить його можна діабетикам. Але захоплюватися продуктом не варто, тому що калорійність печінки тріски складає 613 ккал на 100 грам продукту.

Відомо, що цей продукт легко засвоюється організмом, швидко насичує, дарує заряд енергії і сил, а також сприятливо позначається на стані шкіри, нігтів і волосся.

Гастроентеролог також зазначив, що з печінки тріски отримують риблячий жир, який містить корисні речовини, що допомагають при остеопорозі (втрата кальцію в кістках), артриті (запалення суглобів) та інші проблеми. Ще печінка тріски допомагає нормалізувати артеріальний тиск і рівень холестерину в крові, а також покращує обмін речовин.

Світлана Шкурупій

Новини

Популярні теми форуму

analytics