Close button

Євросоюз змінить систему дорожніх зборів з великовантажних фур

Євросоюз змінить систему дорожніх зборів з великовантажних фур

Основною зміною стане введення нового, спільного для всього ЄС інструменту диференційованих зборів з великовантажних транспортних засобів в залежності від викидів CO2, повідомляє ЦТС.

Європейський союз переглядає систему дорожніх зборів з вантажного автотранспорту, щоб вирішити проблеми екології, пробок і фінансування дорожньої інфраструктури.

Посли країн-членів ЄС погодили мандат на ведення переговорів з Європарламентом про реформу, яка буде включати нову систему зборів з великовантажних автомобілів на основі викидів CO2, повідомляється в комюніке Ради ЄС.

"Цим мандатом Рада продемонстрував свою рішучість досягти цілей сталого розвитку і захисту навколишнього середовища на автомобільному транспорті", - сказав Андреас Шойер, міністр транспорту і цифровий інфраструктури Німеччини, яка в цьому півріччі головувала в ЄС.

Основною зміною в порівнянні з нинішньою системою буде введення нового, спільного для всього ЄС інструменту диференційованих зборів з великовантажних транспортних засобів в залежності від викидів CO2.

Нова схема буде сприяти виходу на ринок автомобілів з більш низьким рівнем викидів і допоможе боротися зі зміною клімату відповідно до Європейського зеленим курсом.

Новини

Популярні теми форуму

analytics