Close button

Об'єкти "Аркади" можуть добудувати

Об'єкти "Аркади" можуть добудувати

Компанія Stolitsa Group планує зайти на добудову житлових комплексів збанкрутілого банку «Аркада». Про це заявила одна із засновників Stolitsa Group Владислава Молчанова, повідомляє Минфин.

Що відомо про зустріч

«Компанія Stolitsa Group має намір зайти на добудову житлових комплексів, будівництво яких було свідомо припинено власником банку« Аркада », - заявила Молчанова.

За результатами зустрічі Молчанова підтвердила готовність добудовувати будинки без доплат за умови, що з боку держави, міста, інших важливих і необхідних сторін ( «ДТЕК», ДАБІ і т.д.) будуть надані гарантії та взяті зобов'язання в реалізації всіх кроків по дорожній карті .

Також важливим питанням є зобов'язання міста щодо проведення мереж до території «Патріотики на озерах» та для прокладки дороги по вулиці Колекторній, продовження вулиці Григоренка уздовж і паралельно всій території «Патріотики на озерах».

Представники Stolitsa Group заявили, що прибутку від забудови 5 земельних ділянок на Осокорках-Центральних досить для покриття необхідного дефіциту бюджету для добудови ЖК «Еврика» та «Патріотики».

Для старту будівельних робіт на всіх ЖК буде задіяний власний капітал забудовника. При цьому, не виключено участь інших фінансових партнерів. Окремо буде розглядатися питання отримання довгострокового кредиту в розмірі до 1 млрд під низьку процентну ставку.

Плани

Планується розробити новий проект «Патріотики на озерах» під іншою назвою і брендом. Старт продажів будинків оновленого проекту «Патріотики на озерах» почнеться після його узгодження та зведених декількох поверхів, тобто не з котловану. 10% коштів із продажу метрів оновленого проекту спрямовуватиметься на покриття необхідного дефіциту для добудови ЖК «Еврика» та «Патріотики».

Не виключається ущільнення проектів «Патріотики» і «Еврика».

За попередніми прогнозами, термін завершення будівельних робіт на «Евриці» і «Патріотиці» може становити 2-3 роки.

Охорона об'єктів може бути передана новому забудовнику відразу після підписання соціального договору про відповідальність сторін до кінця цього року.

Банк Аркада неплатоспроможний

Правління НБУ віднесло Банк Аркада до неплатоспроможних через зменшення нормативів капіталу менше, ніж до однієї третини мінімально встановленого рівня.

Проблеми в банку з капіталом виникли через втрату основного активу - будівлі головного офісу та земельної ділянки за адресою вул. Ольгинська, 3 в Києві.

Новини

Популярні теми форуму

analytics