Close button

Австралія залишила частину Китаю без світла

Австралія залишила частину Китаю без світла

Деякі китайські міста ввели обмеження на споживання електрики через брак термального вугілля. Його дефіцит стався через торгового конфлікту з Австралією. Країна є одним з найбільших постачальників вугілля в КНР, пише Financial Times, повідомляє Лента.ру.

Фактично Австралія залишила частину провінцій без світла, влада вирішила відключати його з економії.

Китайські заводи і станції залежать від австралійського вугілля. Тепер вони відчувають проблеми і шукають альтернативу. Запаси вугілля в країні впали до дворічного мінімуму, а ціни на нього злетіли на 60 відсотків. У грудні влади провінції Хунань заявили, що установи скоротять споживання електрики заради економії, а вуличне освітлення в містах відключатимуть на ніч. У провінції місті Чанша вирішили припинити електропостачання ліфтів.

Китай почав конфлікт з Австралією в жовтні, після того, як остання закликала до міжнародного розслідування походження коронавируса. У листопаді Пекін вирішив припинити закупівлю у Австралії як мінімум семи товарних категорій.

Також Китай підвищив мита на австралійські вина. Влада назвала це нищівним ударом і подали скаргу до Світової організації торгівлі (СОТ).

Новини

Популярні теми форуму

analytics