Close button

Fiat Chrysler і PSA зіллються в одну компанію

Fiat Chrysler і PSA зіллються в одну компанію

Об'єднане підприємство отримає назву Stellantis, повідомляє UBR.

Сьогодні, 21 грудня, італо-американська Fiat Chrysler і її французький конкурент Groupe PSA отримали схвалення антимонопольників ЄС (Єврокомісії) на злиття. Вартість угоди - $ 38 млрд. Як очікується, вони створять четвертого за величиною автовиробника в світі, повідомляє Reuters. Обидві компанії сподіваються, що злиття допоможе їм вирішити подвійну проблему галузі: збільшення фінансування та посилення боротьби з пандемією.

У самій Єврокомісії заявили, що Fiat і PSA дозволять конкурентам отримати доступ до своїх мереж ремонту та обслуговування комерційних фургонів, щоб допомогти новим учасникам розширюватися на ринку ЄС. Це і заспокоїло антимонопольників. По-друге, PSA пообіцяла продовжити виробляти на своїх заводах невеликий комерційний транспорт для японської Toyota Motor Corp.

Об'єднане підприємство, що отримало назву Stellantis, буде володіти такими брендами, як Fiat, Jeep, Dodge, Ram і Maserati, а також Peugeot, Opel і DS.

"FCA і Groupe PSA тепло вітають дозвіл Європейської комісії на злиття і створення Stellantis, світового лідера в області нової мобільності", - заявили компанії, додавши, що акціонери Fiat Chrysler і PSA зустрінуться окремо 4 січня для схвалення угоди. Очікується, що закриття злиття відбудеться до кінця I кварталу 2021 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics