Close button

Нафта продовжує дешевшати

Нафта продовжує дешевшати

Ціни на нафту еталонних марок у вівторок продовжують знижуватися після падіння напередодні на новинах про виявлення в Великобританії нового різновиду коронавірусу, повідомляє Интерфакс.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures у вівторок склала $ 50,56 за барель, що на $ 0,35 (0,69%) нижче ціни на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти подешевшали на $ 1,35 (2,6%) - до $ 50,91 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу опустилися до $ 47,59 за барель, що на $ 0,38 (0,79%) нижче рівня попередніх торгів. Напередодні ці контракти втратили в ціні $ 1,27 (2,6%), подешевшавши до $ 47,97 за барель. Минулий із закриттям ринку в понеділок січневий ф'ючерс знизився на $ 2,77 (2,8%) - до $ 46,18 за барель.

Тиск на ринок чинили повідомлення про виявлення нового штаму коронавірусу в Великобританії, через який британська влада ввели максимально жорсткі обмеження на пересування жителів Лондона і майже всього південного сходу Англії. Деякі європейські та інші країни заявили про обмеження або припинення транспортного сполучення з Великобританією.

Однак експерти в галузі медицини відзначають відсутність свідчень того, що новий різновид коронавірусу більш смертоносний, пише MarketWatch.

Як зазначає S & P Global Platts, незважаючи на знижувальні тренди на нафтовому ринку, які очікуються на цьому тижні, деякі аналітики зберігають оптимізм.

Підтримку ринку надає прийняття в США нового пакету бюджетних стимулів. Сенат США слідом за Палатою представників підтримав пакет заходів зі стимулювання економіки в період пандемії в розмірі $ 900 млрд.

Крім цього, Єврокомісія (ЄК) в понеділок, 21 грудня, дала дозвіл на екстрене застосування вакцини проти коронавірусу COVID-19, розробленої компаніями Pfizer і BioNTech.

Хоча існує ризик, що вакцина виявиться неефективною проти нового різновиду коронавірусу.

"Чи не применшуючи важливість цього головного ризику в 2021 році, є надія на те, що поточні обмеження дадуть достатньо часу на поширення вакцини, в зв'язку з чим зберігається конструктивний прогноз для ринків до кінця 2021 року", - наводить її слова S & P Global Platts.

Новини

Популярні теми форуму

analytics