Close button

Визначено новий ознака швидкої смерті

Визначено новий ознака швидкої смерті

Міжнародна група вчених визначила, що різниця в артеріальному тиску, виміряний в правиці й лівиці, може вказувати на високий ризик інсульту, серцевого нападу та швидкої смерті. Про новий тривожному ознаці повідомляється в статті, опублікованій в журналі Hypertension, повідомляє Лента.ру.

Дослідники провели метааналіз 24 різних досліджень, в яких взяли участь близько 54 тисяч чоловік з Європи, США, Африки і Азії. Фахівці вивчили дані про різницю артеріального тиску між руками і відстежували число смертей, серцевих нападів і інсультів, які відбулися протягом десяти років.

Значна різниця між показниками систолічного (верхнього) артеріального тиску в двох руках може вказувати на звуження або жорсткість артерій, що може вплинути на кровообіг. Виявилося, що кожен додатковий міліметр ртутного стовпа різниці збільшував ризик стенокардії, інфаркту або інсульту на один відсоток протягом 10 наступних років. При цьому 10 міліметрів ртутного стовпа різниці є верхньою межею норми.

Перевищення норми зустрічається у 11 відсотків людей з високим кров'яним тиском, що відповідає чотирьом відсоткам населення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics