Close button

Кабмін використає гроші з COVID-фонду на виплати іноземних судів

Кабмін використає гроші з COVID-фонду на виплати іноземних судів

Кабінет Міністрів виділив 103 млн грн. з Фонду боротьби з коронавірусу Міністерству юстиції для виконання рішення Міжнародного центру з врегулювання інвестиційних спорів, прийнятого за результатами розгляду справ проти України, повідомляє Укринформ.

Відповідний документ опублікований на Урядовому порталі.

"Виділити Міністерству юстиції на безповоротній основі 103000 тис. гривень з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, і її наслідками для часткового відновлення витратів споживання за бюджетною програмою 3601170" Платежі на виконання рішень закордонних юрисдикційних органів, прийнятих за результатами розгляду справ проти України", - йдеться в документі.

Відзначається, що кошти повинні бути використані на здійснення заходів з погашення заборгованості за рішенням Міжнародного центру з врегулюваннюя інвестиційних спорів від 26 липня 2018 року по справі № АRB / 14/19 за позовом Компанії "Сіті-Стейт Н.В.", товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Практика", товариства з обмеженою відповідальністю "Кристал-Інвест", товариства з обмеженою відповідальністю "Продіз" до держави України.

Також уряд доручив Міністерству юстиції погоджувати виділення цих бюджетних коштів з Комітетом Верховної Ради з питань бюджету, а Міністерству фінансів - внести після зазначеного погодження відповідних змін до розпису державного бюджету.

Кабінет Міністрів направив 6 млрд грн. до Фонду боротьби з COVID-19 шляхом економії бюджетних коштів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics