Close button

Які речі краще купувати уживаними

Які речі краще купувати уживаними

Багато речей, на покупку яких ми звикли витрачати значну частину бюджету, з роками не втрачають в якості. Це означає, що придбати їх можна уживаними - так ви істотно заощадите і дасте якісному товару друге життя, повідомляє Узнай все!.

Про вісім таких речах ми розповідаємо в цьому матеріалі.

Легкові автомобілі

52e3d7414f50ad14f6d1867dda2931761136d6ed

Коли нова машина залишає автосалон, її вартість в ту ж секунду знижується на 10-15%. Раціональне вкладення грошей - покупка автомобіля віком 1-2 роки з пробігом до 20 000 км. Такі машини коштують набагато дешевше, маючи також солідний запас міцності. Якщо перший власник вчасно проводив ТО, автомобіль ще кілька років буде знаходитися на гарантії виробника.

Спортивний інвентар

Спортивний інвентар нескладно знайти на дошці оголошень

Шанувальники фітнесу люблять міняти тип фізичних навантажень. Півроку чоловік займається з гантелями, потім захоплюється волейболом, а влітку стає на роликові ковзани. Від старого спортивного інвентарю позбавляються через дошки оголошень. Ракетки для бадмінтону, гумові м'ячі і гантелі не мають терміну придатності, тому їх завжди вигідніше купувати на вторинному ринку.

Тренажери

Бувший тренажер може послужити вам відмінну службу

Придивіться до моделей минулих років - за півстоліття конструкція спортивного обладнання не зазнала серйозних змін. Навіть тренажери з СРСР по ефективності можна порівняти з сучасними аналогами, але коштують в 5-10 разів дешевше. Іноді старі моделі не вимагають навіть дрібного ремонту, так як раніше при створенні тренажерів застосовували матеріали кращої якості.

Будівельні інструменти

Немає сенсу купувати нові будівельні інструменти

Перед ремонтом власники квартир купують молотки, викрутки, дрилі. Після закінчення ремонтних робіт багато інструментів можна використовувати по-іншому - речі деякий час лежать без діла, а потім власники виставляють їх на продаж. Інструмент з невеликим пробігом прослужить другого власнику ще багато років.

Художня література

52e1dc46425bb108feda8460c62e3f7a1c37d6e0

На вторинному ринку представлені книги всіх жанрів, а багато бестселерів та рідкісніх видань в прекрасному стані продаються зі знижкою до 90%. Якщо художній твір входить до шкільної програми, на полях книги можна побачити корисні позначки попереднього власника.

Матеріали для творчості

На матеріалах для творчості можна непогано заощадити

У ремісників часто накопичуються залишки матеріалів для творчості. Зайві намистини, тканини і стрічки майстраипродають в інтернеті. Якщо загубився гудзик від пальто або зламалася блискавка на брюках, заміну потрібно шукати на подібних розпродажах. Редакція uznayvse.ru зазначає, що ціни при покупці точно будуть нижче, ніж в швейних магазинах, а різниці в якості гарантовано не буде.

Музичні інструменти

54e9d7464855a814f6d1867dda2931761136d6ed

Сучасні музичні інструменти штампують на конвеєрах заводів, нехай ще недавно кожен екземпляр і збирали вручну. Майстри ретельно шліфували деталі, регулювали місця з'єднання елементів, тому старі піаніно, скрипки і гітари найчастіше звучать краще, ніж нові. Іноді покупців чекає велика удача: в продажу з'являються раритетні музичні інструменти за вигідними цінами.

Ювелірні прикраси

Рідкісні і якісні прикраси ви можете придбати в ломбарді

Якщо жінка мріє про золоті кільця або кольє, відправитися можна не в ювелірний бутик, а в ломбард. У комісійних магазинах коштовності продають за ціною брухту, а іноді на вітрину ломбарду потрапляють непотрібні подарунки, які раніше навіть не приміряли. Рідкісні і якісні прикраси ви можете придбати в ломбарді

Якщо до подібних товарам ставитися уважно, то заощадити для інших, більш важливих покупок ви зможете в два рахунки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics