Close button

Дубілет намагається повернути акції ПриватБанку: подробиці

Дубілет намагається повернути акції ПриватБанку: подробиці

Суд призупинив розгляд позову колишнього голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета про визнання недійсним договору про викуп державою в 2016 році акцій неплатоспроможного фінустанови. Як повідомляє прес-служба Привату, це пов'язано з несплатою Дубілетом судового збору, повідомляє PaySpace Magazine.

«Як стало відомо представникам ПриватБанку в суді, Олександр Дубілет не сплатив судовий збір в сумі 737 тис грн, в зв'язку з чим судом було залишено без руху заяву про зміну предмета позову, а постановою від 14.12.2020 воно було повернуто позивачеві,» - заявили в ПриватБанку.

Розгляд позову призупинено до вирішення апеляційної інстанції, уточнюється в повідомленні.

Раніше у вересні 2017 року Дубілет подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації. Відповідачами є ПриватБанк, інформаційне агентство Інтерфакс-Україна та екс-голова правління банку Олександр Шлапак. Екс-глава банківські установи намагався визнати недостовірною інформацію, поширену на прес-конференції 4 липня 2017 керівництвом банку.

Тодішній глава банку Олександр Шлапак заявив, що «під час видачі кредитів порушувалися як нормативні документи Національного банку, так і внутрішні документи самого банку. Всі 36 кредитів були підписані головою правління банку з перевищенням повноважень, які надавалися йому відповідними документами банку, в зв'язку з чим банк звернувся в Генеральну прокуратуру з заявами про вчинення кримінальних правопорушень ».

У червні 2020 року Верховний Суд відмовив Дубілету в задоволенні позову.

Пізніше в кінці жовтня банкір вирішив доповнити позов вимогою повернути йому частину акцій ПриватБанку і визнати за ним право власності на такі акції. Як пише видання Finbalance.com.ua, до націоналізації банку він був міноритарним акціонером - йому належало 2,7249% акцій.

15 грудня Дубілет подав апеляційну скаргу про повернення заяви і зміні предмета позову. Згідно з процесуальними нормами ЦПК України, повідомляє ПриватБанк, це є підставою для зупинення провадження і направлення всіх матеріалів справи до суду апеляційної інстанції.

Новини

Популярні теми форуму

analytics