Close button

Старим версіям Android "продовжили" доступ в інтернет

Старим версіям Android "продовжили" доступ в інтернет

Ще в листопаді один з ключових центрів сертифікації Let's Encrypt заявив про плани переходу на алгоритм формування підписів з використанням власного SSL-сертифіката. Цей крок загрожував великій кількості застарілих Android-смартфонів втратою доступу до цілого ряду сайтів вже на початку 2021-го, повідомляє 4PDA.

Нещодавно фахівцям все ж вдалося зрушити цей «дедлайн» - вони оголосили нову дату «відключення» старих гаджетів і порадили їх власникам не зволікати з апгрейдом.

tBH7xINeoVcQ8fUMMwWz0V5001JpcuY.png

Раніше закінчення партнерства Let's Encrypt з IdenTrust (компанією, що займалася підписом ключів для старих платформ), для користувачів Android 7.1.1 і більш ранніх білдів означало припинення доступу до певних сегментах глобальної мережі. Іншими словами, смартфони та планшети під управлінням цих версій ОС просто не могли б відкривати певні веб-сторінки.

Трохи пізніше компанії все ж зуміли домовитися і відновити співпрацю. Завдяки цьому власникам гаджетів, які використовують старі версії Android, не доведеться міняти свої пристрої в 2021 році - дату припинення дії сертифікатів перенесли на 2024-й. Експерти порекомендували користувачам старих апаратів під управлінням зазначених версій операційки перейти на новішу техніку до призначеного терміну.

Новини

Популярні теми форуму

analytics