Close button

Жорсткий Brexit загрожує Британії сепаратизмом

Жорсткий Brexit загрожує Британії сепаратизмом

Якщо Великобританії так і не вдасться укласти угоду з Євросоюзом по Brexit, для Лондона це загрожує зростанням сепаратистських тенденцій в Ірландії і Шотландії, повідомляє Голос.ua.

Про це повідомив політичний експерт Руслан Бізяєв.

«З початку року ситуація розвивається за сценарієм жорсткого Brexit і всі контрольні точки пройдені з від'ємним значенням. Угоди немає. Проте, судячи з усього, Євросоюз планує підписати угоду до кінця року. З цього приводу буде скликано екстрене зібрання глав держав членів Євросоюзу в режимі відеоконференції та їхніх повноважних представників, щоб обговорити ситуацію і зрозуміти, на які поступки можна піти Британії. Британія ж зараз йде на жорсткий карантин і для них це питання буде не в першому пріоритеті», - повідомив експерт.

Якщо ж не буде великою угоди, то в такому випадку, на думку Бізяева, економічні відносини з Євросоюзом у Лондоні бачать за принципами Світової організації торгівлі.

«У разі жорсткого Brexit відносини з Євросоюзом будуть будуватися саме за принципами СОТ, але при цьому потрібно вирішити проблему Ірландії і Шотландії. Ірландія дуже зацікавлена в зоні вільної торгівлі з Євросоюзом, а Шотландія відома своїми давніми сепаратистськими тенденціями. З огляду на ці фактори, висока ймовірність того, що переговори триватимуть. Поки що м'яч на половині поля Великобританії», - додав оглядач.

Раніше у виданні The Guardian повідомлялося, що Великобританія і Євросоюз не змогли виробити угоду про відносини після Brexit до закінчення терміну в неділю, 20 грудня.

Проте сторони збираються продовжити переговори.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен домовилися продовжити переговори про нову торгівельну угоду в рамках Brexit.

Новини

Популярні теми форуму

analytics