Close button

У США підвищать стандарти оцінки нових літаків

У США підвищать стандарти оцінки нових літаків

Нові правила наділяють Федеральне управління цивільної авіації США великими повноваженнями для нагляду за технічними деталями і відхиленнями інженерних рішень компаній, повідомляє ЦТС.

Конгрес США затвердив значно строгіші правила сертифікації повітряних суден в рамках масштабного законопроекту про державні видатки.

Це останній крок до нормативного закріплення реформи в сфері забезпечення безпеки, яку спровокували дві авіакатастрофи за участю літаків 737 MAX американської Boeing Co.

Двопартійна підтримка основних положень, прийняття яких, здавалося, застопорилося в останні тижні, створює умови для найбільш радикальних за останні десятиліття змін в тому, як Федеральне управління цивільної авіації США (Federal Aviation Administration, FAA) оцінює і затверджує нові моделі авіалайнерів.

Окремі частини законопроекту викликали опір деяких галузевих фракцій, але включення цих заходів в пакет законопроектів про фінансування роботи уряду в 2021 фінансовому році в розмірі 1,4 трлн доларів закриває можливості для обговорення або внесення поправок.

Розроблені законодавцями у відповідь на обурення громадськості з приводу трагедій з катастрофою лайнерів Boeing 737 MAX нові правила, зокрема, наділяють FAA значно більшими повноваженнями для здійснення нагляду за технічними деталями і відхиленнями інженерних рішень компаній.

Інші положення передбачають створення нових механізмів захисту інформаторів і збільшення обсягу фінансування для підвищення кваліфікації співробітників FAA.

Вперше регулятор буде уповноважений отримати висновки зовнішніх експертів щодо культури безпеки в Boeing. Крім того, FAA повинен буде залучати до процесу тестування та оцінки нових літаків більш широке коло пілотів, включаючи пілотів з різними рівнями досвіду.

Представники Boeing і FAA поки не коментують цю інформацію.

Новини

Популярні теми форуму

analytics