Close button

Ford зробив светр зі світловим оленем

Ford зробив светр зі світловим оленем

Безглуздий начебто проект насправді має цілком практичну і розумну підгрунтя, повідомляє Попмеханика.

Новорічні свята асоціюються з нарядами і прикрасами, які в першу чергу яскраві і забавні, а вже потім - практичні. Але американський автовиробник вирішив піти далі і перетворив традиційний різдвяний светр в елемент дорожньої безпеки.

Джемпер Safe Distance відрізняється об'ємними елементами, що імітують ніс, очі, роги і хвіст оленя з упряжки Санта-Клауса. У ці «частини тіла» вбудовані ліхтарики, що проектують на землю навколо «носія» светри зображення новорічної ялинки.

Мова, як підкреслює Ford, йде не про прикрашання, а про візуальному нагадуванні для пішоходів, велосипедистів та тих, хто їздить на електросамокатах, про необхідність дотримуватися дистанції один від одного. За усередненими правилам, прийнятим в Європі, безпечної дистанцією для обгонів інших учасників руху вважається півтора метра, а при швидкості руху понад 48 км / год роз'їжджатися люди повинні на відстані не менше 2 метрів.

У Ford відзначили, що світлова індикація допоможе не тільки велосипедистам і самокатників, а й пішоходам. Незважаючи на те, що піші учасники дорожнього руху можуть розходитися мало не впритул, з урахуванням пандемії коронавируса підтримку соціальної дистанції в ті ж півтора-два метри також актуально.

На початку 2020 року, нагадаємо, фахівці Ford в рамках соціальної кампанії Share The Road розробили Emoji Jacket - куртку для велосипедистів з вбудованим екраном, який здатний відображати символи-емодзі. Світлодіодна панель може показувати смайлики, стрілки і застережливий сигнал.

Новини

Популярні теми форуму

analytics