Close button

Підхопити COVID-19 виявилося найлегше під час їжі

Підхопити COVID-19 виявилося найлегше під час їжі

Найчастіше люди підхоплюють коронавірус в місцях громадського харчування і під час приватних зібрань з друзями і сім'єю за столом, впевнені вчені з Інституту Пастера у Франції, повідомляє МК.ru.

Як пише газета Le Figaro, посилаючись на дослідження обставин і місць зараження коронавірусом, в опитуванні взяли участь 3,4 тис. добровольців, які перехворіли COVID-19, а також неінфікованих 1700 осіб.

Були досліджені понад 30 тис. осіб з контактної бази даних з коронавірусу, в якій міститься інформація про контакти заражених. Серед тих, хто знає джерело свого інфікування, більшість заразилися поза своїм будинком: близько 33,1% в сімейному колі, 28,85 - серед колег, а ще 20,8% - через друзів.

Дослідження показало, що головну роль в поширенні цього вірусу грає момент прийому їжі. При спілкуванні з друзями і рідними зараження відбувалося в основному під час їжі - 53,1% і 45% відповідно. На робочому місці основним місцем інфікування були загальні офіси - 34,5% і місця громадського харчування - 24,3%.

У другій частині дослідження експерти з'ясували чинники ризику. У ній порівняли відповіді понад 3,4 тис. осіб, які отримали позитивний результат тесту на коронавірус, з даними 1713 свідків. Найбільше число заражень відбулося на зборах з близькими.

При цьому громадський транспорт виявився не пов'язаним з додатковим ризиком. Підвищену небезпеку захворювання виявили при відвідуванні не магазинів, а спортзалів.

Також виявилося, що чим більше людей живе в одному будинку - тим вище ймовірність зараження коронавірусом. У групу з великим ризиком інфікування віднесли і людей з дітьми, які ходять в школи, а також які подорожують за кордон.

Новини

Популярні теми форуму

analytics