Close button

У США виділять $ 900 млрд для постраждалих від коронакризи

У США виділять $ 900 млрд для постраждалих від коронакризи

Це перша фінансова допомога, узгоджена урядом США з квітня, яку спровокував спалах вірусу в Штатах, з щоденною статистикою зараження в понад 200 тисяч осіб, повідомляє УНИАН.

21 грудня Конгрес США вперше з березня схвалив надання пакету допомоги в 900 мільярдів доларів у зв'язку з пандемією коронавіруса.

Про це повідомляє Reuters.

Для вступу допомоги в дію залишився підпис президента США Дональда Трампа. Він раніше висловлював свою підтримку щодо коронавірусного пакету.

Після кількох днів активних переговорів палат Конгресу, вони домовилися про надання допомоги в 892 млрд доларів. Спочатку пакет допомоги прийняла Палата представників, кількома годинами після - Сенат.

Пакет включає в себе допомогу в 600 доларів більшості американців і доплати тим, хто втратив роботу через пандемію. Він також містить підтримку окремих галузей, зокрема, транспортної та фінансування розширеного доступу до інтернету.

Спікер Палати представників демократка Ненсі Пелосі сказала, що підтримує пакет допомоги, хоча він не включає пряму допомогу місцевим і державної влади - цей пункт став компромісним для отримання голосів республіканців.

Зате республіканці погодилися не наполягати на страхуванні компаній, чиї працівники захворіли на коронавірус, що також не потрапило в білль.

Цей пакет допомоги буде другим найбільшим в історії США - в березні пакет становив 2 трильйони доларів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics